Koopzondag: geopend op zondag 3 november!

Wij doen alleen aan Click & Collect (afhalen)

Mijn winkelwagen

|
Bijzettafel decoreren: wij vertellen je hoe!
Organische bijzettafel hout houten ronde bijzettafel bijzettafel rond hout
Organische bijzettafel hout houten ronde bijzettafel bijzettafel rond hout

Bijzettafel decoreren: wij vertellen je hoe!

Neutraal of kleurrijk? Van hout of van metaal? Ronde, organische of vierkante vorm? De keuze is reuze en we bieden onze bijzettafels in veel verschillende vormen, maten en materialen. Welke bijzettafel bij jou past kun je ontdekken in dit artikel. We nemen je graag mee in de wereld van bijzettafels decoreren en stylen in jouw woonstijl.

De bijzettafel is een van de meest handige items in je huis. Je kan ze letterlijk overal neerzetten en gelijk decoreren. Zie je dat er iets mist in een bepaald hoekje in het huis of kun je die mooie nieuwe ornament nergens kwijt? Een bijzettafel! Dat is dan de juiste oplossing. Maar ben je over een tijdje uitgekeken op dat tafeltje met decoratie, dan haal je alles weer weg. Wissel het bijzettafeltje om met die op (bijvoorbeeld) je slaapkamer en je bent weer good to go. Creëer een nieuw hoekje in huis met andere woonaccessoires en je hebt een totaal andere uitstraling.

Soorten bijzettafels decoreren

Tja, waar te beginnen want er zijn zó veel verschillende opties aan tafels. Misschien is dan een eenvoudige eerste stap op te bedenken wat je interieurstijl is. Bekijk een aantal voorbeelden van woonstijlen zodat je een idee kan krijgen van jouw eigen stijl. Een aantal populaire stijlen zijn Landelijk, Eclectisch, Botanisch, Bohemian, Japandi/Scandinavisch, Hotel Chique en Industrieel. Vaak herken je jouw interieurstijl wel als je wat plaatjes ziet. Ontdek wat voor bijzettafel je kan stijlen bij iedere woonstijl:

Japandi & Scandinavische woonstijl

Bij deze woonstijlen staan neutrale kleuren en materialen, zachte vormen en rust centraal. Ook de multifunctionaliteit van items is erg belangrijk. Het kleurenpalet is eenvoudig. Je kan namelijk het beste kiezen voor een beige bijzettafel. Ook een bijzettafel van hout past in dit plaatje, echter gaat het dan al meer over materiaal. Betreft de vorm die past bij deze woonstijlen, dan kun je het beste gaan voor een bijzettafel in een organische vorm. Doe wel een beetje rustig aan met de het decoreren van bijzettafeltjes bij deze stijl. Niet al te veel tierelantijntjes zijn gewenst. Voor de Japandi kun je het simpel houden door een strak kandelaar met kaars of een uniek woonitem. Heb je meer een Scandinavische woonstijl, dan kun je natuurlijke materialen stijlen zoals hout, linnen en wollen elementen.

Hotel Chique interieur

Dit is dé woonstijl trend van de afgelopen tijd, en geloof ons dat deze trend nog wel even zal blijven! Geïnspireerd op luxe en elegantie van de mooiste hotels. Dit kun jij gewoon doortrekken in iedere kamer van je huis. En nee, je hoeft daar niet eens een dure villa voor te hebben. Iedere woning rockt deze stijl, mits je het goed aanpakt! Bij het Hotel Chique interieur kun je veel spelen met decoratie, dat maakt het extra luxe. Perfect om bijzettafeltjes in te zetten dus. Een gouden bijzettafel of een bijzettafel brons zijn gecreëerd voor deze woonstijl. Zet hier een luxe mooie fotolijst op een tof dienblad met mooie ornamenten en geurartikelen en klaar ben je. Ook zeker een marmeren bijzettafel is perfect voor je Hotel vibes.

Industriële woning

Metaal, zwart en hout zijn vaak terug te zien in de industriële woonstijl. Onder andere deze materialen maken het een stoer interieur. Het zal nooit too much zijn en een kermis zal je ook niet terugvinden in dit interieur. Zet daarom een ronde houten bijzettafel in deze woonstijl en combineer het met eenvoudige woonaccessoires. Ook een zwarte bijzettafel zal goed tot zijn recht komen omdat dit toch een van de neutrale kleuren is voor het industriële sfeertje. Om de woonkamer helemaal af te maken kies je voor natuurlijke stoffen zoals leer, katoen en linnen. Bijvoorbeeld de eetkamerstoelen, sierkussens en een tof plaid stijl je hier.

Bijzettafel stijlen in jouw woning

En dan volgt het allerleukste onderdeel van die handige items in huis. Het decoreren van je bijzettafel. Iedere soort bijzettafel kan weer andere accessoires gebruiken. Kijk ook zeker eens op Pinterest of Instagram om je te laten inspireren met de mogelijkheden. Denk aan het gebruik van vazen met zijdenbloemen, geurartikelen, en schalen. Maar vergeet ook niet te stapelen. Dat is ook een hele toffe trend van nu.

Niet alleen moet je rekening houden met het soort bijzettafel, maar ook bij de andere woonitems in je woning. Neem de woonkamer; hoe stijl je bijvoorbeeld een bijzettafel bij een zwarte bank? Nou kunnen we die zorg direct wegnemen, want haast al je decoratiestukken kun je stijlen op je bijzettafel. Kleine tip van onze interieuradviseurs: decoreer altijd in oneven aantallen. Bijvoorbeeld 3 verschillende items.

Bijzettafel stijlen woonkamer
Bijzettafel stylen
Bijzettafel stylen

Kandelaars & kaarsen

Een veelvoorkomend item op je bijzettafeltje zijn kandelaars en kaarsen. Zeker ‘s avonds geeft het direct zoveel sfeer in je woning. In ons aanbod zie je heel veel verschillende opties. Ieder interieur omarmt net weer een andere kandelaar, kaars of waxinelichtje. Vraag aan een van onze interieurstylisten welke het beste bij jou thuis past. Enneh, hij hoeft niet perse op je bijzettafeltje te komen! Op de eettafel, salontafel of sidetable staat hij waarschijnlijk net zo mooi!

Kandelaar en kaarsen stylen
Kandelaar en kaarsen stylen
Kandelaar en kaarsen stylen

Dienblad met decoratie

Gebruik een mooi dienblad om je woondecoratie op te stijlen. Een mooi marmer exemplaar is gewild, dit past tevens in veel verschillende interieurstijlen. Dus heb je een vierkante bijzettafel, leg daar een mooi rond dienblad op en decoreer die met woonaccessoires. Zo eenvoudig en direct heel stijvol! Of een houten dienblad met decoratie neerzetten. Heb je het bijzettafeltje weer nodig, dan zet je het dienblad op een andere tafel en is je bijzettafel weer in gebruik. Zo easy!

Een laatste optie is bijvoorbeeld een koffietafelboek. Het is namelijk erg leuk om te spelen met hoogtes in je woonaccessoires. Zo zijn mooie boeken of koffietafelboeken een fijne basis om te stylen. Het kan tevens een heel persoonlijk item zijn als je bijvoorbeeld mooie fotoboeken hebt laten maken of wellicht heb je een heel dierbaar boek (wat ook nog eens esthetisch is). Hierop kun je uiteraard weer woonaccessoires gebruiken om het af te stijlen.

bijzettafel decoreren met woonaccessoires
bijzettafel decoreren met woonaccessoires

Vaas met bloemen

Een favorietje van vele vrouwen: een vaas met bloemen. Instant vrolijkheid in huis (dus mannen, neem wat vaker een bosje bloemen mee naar huis voor je vrouw). Stijl bijvoorbeeld een lichtgroene vaas met een groen boeket in je industriële interieur. Of een prachtige grote beige vaas met een veldboeket op een gouden bijzettafel. Werkelijk prachtig en oh zo eenvoudig!

Geurartikelen

Last but not least! Geurartikelen als decoratie op je bijzettafel gebruiken. Atelier Rebul heeft bijvoorbeeld de lekkerste geuren in haar collectie. Zowel geurstokjes als heerlijke kaarsen hebben wij in ons assortiment. Verder kan je ook de heerlijke scents van J-Line en Santal Satiné. Kom de geuren ruiken in de winkel.

Waar zet jij je bijzettafel neer?

De functies van jouw bijzettafel is zeer uiteenlopend. Misschien wel een van de meest multifunctionele meubelstukken in je interieur. En zoals hierboven ging het veelal over de woonkamer. Maar je kan het bijzettafeltje overal in je interieur stylen. Dan wel niet in de werkkamer, slaapkamer, woonkamer én zelfs de keuken heeft nog wel eens een plekje vrij! Vergeet niet eens te variëren met je bijzettafels in huis. Want die ronde houten bijzettafel staat net zo leuk op de plek van de gouden bijzettafel. En die bijzettafel in organische vorm is even knap op de plek van de beige bijzettafel.

bijzettafel decoreren met woonaccessoires

Populaire bijzettafels

Heb je na dit artikel nog niet voldoende inspiratie op kunnen doen? Dan delen we nog graag even de meest populaire bijzettafels van het moment.

  1. Richmond bijzettafel: Dit mega luxe item is werkelijk gemaakt voor de het Hotel Chique interieur. Vooral het gouden bijzettafeltje straalt pure elegantie uit wat je perfect kan stylen met je mooie decoratie stukken.
  2. Bijzettafel set: Je hoeft niet meer na te denken met een bijzettafel set. Perfect op elkaar afgestemd in je interieur. Bij Whoon vind je ze in verschillende samenstellingen, maten en kleuren. Wederom perfect voor iedere woonstijl!
  3. Houten bijzettafel: Ja, hierboven hebben we het er al even over gehad maar we moeten het nog eens benoemen. Natuurlijke materialen zijn niet te missen in je interieur. Welke stijl je ook hanteert. En een houten bijzettafel is zo duurzaam, zelfs met een stootje of krasje ziet het er nog mooi uit!

Shoppen bij Whoon Oisterwijk

Online zie je een heleboel bijzettafels staan maar in onze showroom in Oisterwijk zijn er nóg meer te vinden! Kom daarom eens gezellig langs in de mooiste woonwinkel van Oisterwijk. Ook hebben we professionele interieuradviseurs die je haarfijn kunnen helpen met de mogelijkheden. En wil je nou nog een stapje verder gaan, vraag dan eens 2D of 3D interieuradvies aan bij Studio Whoon.

Plan een Afspraak bij Studio Whoon!

Waar wil je een kosteloze intake voor inplannen?
Bij welke ruimte(s) heb je onze hulp nodig? *
Op wat voor termijn zie jij jouw interieurdromen het liefste uitgevoerd worden? *
Waar kun je onze hulp bij gebruiken?
Ben je al bekend met de winkel?
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer (controleer of het nummer klopt) *
E-mailadres *
Woonplaats *
Op welke dag(en) heb je het liefst jouw afspraak?
Op welk dagdeel heb je het liefst jouw afspraak?